Zit er meer cafeïne in donker gebrande koffiebonen?

Klopt het? zit er meer cafeïne in donker gebrande koffiebonen? Heeft het brandingsproces invloed op de hoeveelheid cafeïne? Lees nu snel verder…..

licht, donker gebrand
Veel mensen denken dat donker gebrande koffiebonen sterker zijn
( meer cafeïne ) dan licht gebrande koffiebonen. Maar die intense aroma’s ontstaan door de branding/roasting niet omdat de koffiebonen meer cafeïne bevatten. cafeïne heeft eigenlijk geen specifieke smaak. licht gebrande en donker gebrande koffiebonen bevatten ongeveer evenveel cafeïne.

Arabica vs Robusta
Tussen deze 2 veelvoorkomende koffiebonen zit weldegelijk een groot cafeïne verschil. Arabica kun je herkennen aan de zoetere, complexere smaak zijn grotere bonen en hebben vaak een S-vorm. Robusta is een kleinere boon, bevat 2x zoveel cafeïne dan Arabica en zorgt vaak voor een volle body, bittere smaak. Rubusta is vaak een klein percentage in een blend.

Meeste cafeïne
Als je een koffie kiest voor de meeste cafeïne ga dan voor een cold brew of een filterkoffie. Cold brew bevat heel veel cafeïne omdat het water zo lang de tijd heeft gehad om de cafeïne aan de koffie te onttrekken. Hetzelfde geld voor de filterkoffie ook wel slow coffee genoemd.

Ga voor de koffie waar jij blij van wordt, probeer er eens verschillende uit en speel met de verschillende zetmethodes!
www.natuurlijkval.nl/koffie/mokkapot/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *