Opzoek naar koffiebonen? Probeer eens Friedhats Coffee

Who we are
We are a micro roastery based in Amsterdam, sourcing and roasting the best, most interesting coffee we can find. Our focus is on providing consistent, high quality roasted coffee beans for your you, your cafe, restaurant, office or any other business where coffee is needed. 

Sourcing it based on flavour. Roasting it to accentuate its natural characteristics. Training people to make sure everyone can taste all that our coffees have to offer and all the while, trying to actually improve the lives of the people growing and producing the coffee all around the world.

Colombia (Seco De Manrepo)
Smaak: Zoete kruiden, Gedroogde kersen, Pruim, volle body
Variëteit: Castillo
Maker: Jose Manuel Jimenez
Regio: Manizales, Caldaz dep.
Hoogte: 1800 meter
Proces: Natural
Oogst: November 2020

Ik ben erg te spreken over deze koffiebonen, alleen al de de stijl waarin ze worden gepresenteerd spreekt me aan beetje jaren 80 en zeker opvallend! De Colombia variant heb ik gebruikt met de mokkapot zetmethode wat een heerlijke zachte, volle en romige smaak opleverde. Ook heerlijk in combinatie met Havermelk.

El Salvador (Finca el Salvador)
Smaak: Melk chocolade, kruidige pruimen jam
Variëteit: Red Bourbon
Maker: Ruffatti familie
Regio: Cerro al Aguila
Hoogte: 1650 meter
Proces: 120HR Anearobic Washed
Oogst: November 2020

Ook deze variant is heerlijk, gebruikt zowel bij een zetmethode V60, frenchpress en mokkapot. Wat de mokkapot betreft vind ik deze koffie heel zacht mijn voorkeur gaat hierbij uit naar een V60.

Waar te koop?
Ik weet dat Puck specialty coffee en Gesha te Nijmegen ze soms verkoopt! Verder zijn verschillende varianten natuurlijk online te koop en te vinden op https://friedhats.com/pages/shop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *